Mad med mere

Til antipasti spiser vi supertynde skiver af 4-5 forskellige slags tørret, saltet kød fra bjerggeder og kronhjorte samt salami og en herligt krydret spæk og videre; tatar af hakket kalv rørt med hvidløg, persille og olie og anrettet som små boller hvilende på en citronskive. Jeg tænker, at vi nok “bare” får kød idag. Men så sker der det, at svigermor lige bærer endnu et par fade ind med halve pærer toppet med gorgonzolacreme og valnødder og todelte æg og cherrytomater med fyld af æg, tun og mayonnaise. Hvidt og mørkt brød akkompagnerer disse små herlige ”appetitvækkere”, som man kalder dem, og som jeg har svært ved at forstå, hvordan de skulle kunne vække appetitten snarere end at lægge den godt og grundigt til at sove?

Hovedretten består af en stor kugle af det fineste kød fra det øverste af låret på en kalv, faktisk selveste ballen, som har simret i en stengryde i tre timer. Væden derfra giver en god og kraftig klar suppe, hvori små parmaskinkefyldte tortellini´er svømmer rundt og dermed danner den dejligste forret. Kødet serveres derefter med smørstegte kartofler.

Vi sidder tolv mennesker klemt sammen i lille køkken med brændeovnen tændt. Anledningen er svigerfars fødselsdag. Midt i maj måned kan vi normalt sidde ude, men i dag er det for koldt. Svigerfar har planlagt menuen lang tid i forvejen og overgår sig selv hvert år, fordi han altid er overbevist om, at dette nu bliver hans sidste fødselsdagsfest…

IMG_9047[3889]

Hele denne overdådige middag rundes af med svigermors berømte Mont Blanc-kage (Monte Bianco på italiensk) formet som et bjerg af kogte kastanjer fint blendet med flormelis, blandet med små stykker mørk chokolade og præsenteret med flødeskum på toppen. Et kæmpe arbejde som bliver fortæret på relativ kort tid i selskab med min kage af hjemmebagte lagkagebunde dryppet med Cinzano, der i løbet af de sidste tyve år i vores alkoholkasse har forvandlet sig til kraftig portvin. Bundene er bundet sammen af den fedeste creme af piskefløde og god 72% mørk chokolade, en anelse kaffe og knasende, karamelliserede valnødder.

Efter 3 timers spisning og hyggesnak forlader vi selskabet og går en tur med børnene for ikke at blive dårlige 🙂 .

Man skulle finde ud af at feste over flere dage med antipasti om torsdagen, forret om fredagen, hovedret om lørdagen og så slutte med den store dessert om søndagen, efterfulgt selvfølgelig af stærk espressokaffe og grappa. Så vil forventningens glæde genopstå flere gange og hver enkel ret kunne nydes mere intenst.

Men det må svigerfar selvfølgelig selv bestemme – det vigtigste er, at han holder ud, så vi kan blive ved med at fejre ham.

Reklamer

One thought on “Mad med mere

  1. Sødeste børn, sikke en menu – mine tænder løber i vand. Har lige siddet og kigget på hvad jeg kan servere når I kommer på onsdag, men det bliver altså ret beskedent ift Svigerfars fødselsdagsmenu. Kan godt forstå du gerne vil have den delt over et par dage. Uhm.

    Husk nu cilikoneomslag til krusene! Kram

    Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s