Chokoladen kommer med turisterne

Det dufter af grillkyllinger fra slagteren, som har åbnet sin butik efter at have holdt ferie i hele oktober. Milaneserne slentrer op og ned ad hovedgaden i deres fineste bjergoutfit i form af dynejakker, pelshuer og vandrestøvler – trods en usædvanlig varm dag. De er kommet op for at lufte ud og gøre deres feriehuse klar til juleferien. Liftkortkontoret er åbnet og nogen køber sæsonkort med det samme i håb om, at det sner fra sidst i november, som planlagt. Mange vælger dog at vente og se. De mest ivrige skiløbere lejer ski nu for hele sæsonen, så de kan sikre sig den nyeste model. Men det bedste er noget helt andet.

Den gode, mørke chokolade er tilbage på hylderne hos købmanden! Uden for sæsonen holder man igen med at bestille den slags ”luksusvarer”, der ellers ligger og bliver for gamle. Alverdens kager, friskbagt brød og et stort udvalg af ost, frugt og grønt er andre tegn på den begyndende turistsæson. Weekenden er forlænget med to dage, fordi allehelgensdag i år falder på en tirsdag, og det bliver derfor en slags generalprøve for hoteller, forretninger, skiudleje, restauranter, liftkortkontor og skiskole på, om alt fungerer, som det skal.

Den sne vi fik for nogle uger siden er for længst væk i byen og på bjergskråningerne. Kun på de højeste toppe er den blevet liggende, hvor den danner en god basis for vinterens skiløb. Jeg sidder i min have og solen varmer helt usædvanligt på denne sidste lørdag i oktober. Bladene skramler tørt ned fra træerne, når vinden puster til dem. Det lille lærketræ foran vores hus har næsten smidt alle nålene. Naboen er ved at fælde et træ og motorsaven larmer aggressivt i højeste omdrejninger. Enkelte biler kører roligt forbi på vejen. Mine unger nusser rundt optaget af hver deres leg, som nu og da krydser hinanden og går op i en højere enhed til fælles morskab. Jeg hører en stok, der banker rytmisk mod asfalten. Ejermanden er en gammel excentriker og tilbagevendende gæst på et af byens ældste hoteller.

Efter halvanden måned uden meget andet selskab end fårene, de nærmeste familiemedlemmer og naboerne er det nu meget rart at få noget nyt at se på og snakke om. Rigtigt mange turister er kommet her igennem mange år, og det er hyggeligt at hilse på dem igen.

Jeg tænker på, om jeg skal gøre noget med ungerne eller bare lade tiden gå…img_7884

Vi går på legepladsen, hvor jeg iagttager turisterne og ser frem til et stykke god chokolade til aftenkaffen 🙂

Advertisements

One thought on “Chokoladen kommer med turisterne

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s